Over sfeertafels

Wat is een sfeertafel:

Een sfeer/vuurtafel is een tafel waarbij in het horizontale platte vlak een inbouwbrander verwerkt is. Een sfeer/vuurtafel wordt vaak toegepast in de tuin, op het terras of de veranda en op het balkon. Ook in de horeca, op campings/vakantieparken zijn onze sfeer/vuurtafels erg geliefd. De sfeer/vuurtafel is een product dat is afgeleid van de vuurkorf en vuurschaal.

Waar is een sfeer/vuurtafel uit opgebouwd:

Een sfeer/vuurtafel bestaat uit een brander, control paneel en een ombouw. De ombouw kan van steigerhout, teakhout of composiet etc.zijn.
Vervolgens is de brander een vuur ring. Deze kan bedient worden met een regelaar en aangestoken worden met de automatische ontsteking, deze bevindt zich op het controle paneel meestal aan de zijkant of binnenkant van de sfeer/vuurtafel.
De brander wordt omringt door lavastenen(rood)en houtblokken gemaakt van keramisch om het zoveel mogelijk op een authentieke vuurtje te laten lijken.
Deze houtblokken zullen altijd wel een beetje zwart uitslaan zodat het net een echt vuurtje lijkt.

sfeertafel-1
sfeertafel-2

De brander

Op de brander zit 1 jaar garantie en is uiteraard goedgekeurd. (KIWA)
KIWA test en keurt een gasproduct streng op kwaliteit, deugdelijke onderdelen, veilige schone gasverbranding, afvalstoffen, roetvorming, gifstoffen, lekkage, gasblokkering bij oververhitting en houdt controle op vakkundige installatie.
Alle sfeer/vuurtafels van www.sfeertafel.nl voldoen aan deze wettelijk geregelde Nederlandse veiligheidsvoorschriften en zijn daarmee KIWA CE Pin 0063BQ3153 gecertificeerd.
Het zilverkleurige certificaat hoort als officieel bewijs op elke gashaard bevestigd te zijn. Tevens garantie voor de brandverzekering. De brander in een sfeer/vuurtafel werkt op een 5 kg propaan/butaan gasfles. Dit zijn de standaard gasflessen die gekocht kunnen worden bij tankstation of een campingwinkel. Op deze gasfles brandt de sfeer/vuurtafel circa 10 uur.
De sfeer/vuurtafels die door www.sfeertafel.nl verkocht worden werken alleen maar met een gasdrukregelaar van 30mbar. Deze wordt meegeleverd.
Bij onze sfeer/vuurtafel kan de gasfles in de sfeer/vuurtafel geplaatst worden. (Bij onze modellen kunt u geen gasfles groter dan 5KG gebruiken vanwege de ruimte).
LETOP: een gasfles mag NOOIT liggend gebruikt worden omdat dit zorgt dat de vuurtafel niet of gevaarlijk brand.